Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben in 1976 geboren in Breugel (gemeente Son & Breugel) en heb daar tot 1993 gewoond. Na vele omzwervingen in binnen- en buitenland ben ik in 2007 samen met mijn kinderen in Raalte komen wonen waar zij naar school gaan, sporten en muziek maken.

Waarom voor mij D66?

D66 is bij mij de partij die met een nuchtere en kritische manier van handelen op een toekomstgerichte manier naar de samenleving kijkt. Een partij die probeert zich niet in te laten met de waan van de dag, maar een realistisch beeld probeert te vormen van de toekomst. Daarmee is D66 een partij ook die zich sterk maakt voor investeringen in onderwijs, kennis en innovatie. Een partij die mensen en organisaties de kansen en mogelijkheden geeft zich te ontwikkelen. Een partij die niet bang is over grenzen heen te kijken in plaats van te verdwalen in haar eigen navel. D66 is voor mij ook een partij die zich ook sterk maakt voor een afgewogen kijk op milieubescherming en ondernemerschap. Niet rücksichtslos het ene belang of ene partij boven de andere plaats, maar kijkt wat alle partijen kunnen bijdragen. Een partij waar de huidige, maar ook volgende generaties van kunnen profiteren.

In 2008/2009 besloten de leden van D66 in Raalte dat het tijd was voor D66 om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Met goed resultaat. Ik heb namelijk het genoegen gehad als pionier voor D66 sinds 2010 in de Raaltese gemeenteraad te mogen zitten. Met alle ups en downs van dien. Het stokje kon ik met veel vertrouwen overdragen aan Bert Terlouw en Peter Moorman die het typische D66-geluid deze periode met verve hebben laten horen.

Miste ik het raadswerk dan niet?

Ik heb genoten van de afgelopen jaren. Het werken als nieuwe partij en nieuwe eenmansfractie in de oppositie vergt veel van je dus enige afstand was deze periode welkom. Alleen het stopte nooit met kriebelen want wanneer je een mooiere en betere wereld wil zul je je daar zelf ook voor in moeten zetten. Alhoewel je nooit altijd alles krijgt zoals je het wil is het aan een gemeente wel gelegen uit te kunnen leggen hoe en waarom besluiten tot stand zijn gekomen. Die transparantie en het nemen van verantwoordelijkheid wil ik mij straks weer voor inzetten.

Op de achtergrond was ik nooit weg, maar het zou mij behagen als ik in 2018 weer samen met u mag werken aan een mooier Raalte. 

Meer van Mathijs Perton