Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 november 2018

D66’ers e-voten Statenleden voor de Provincie

D66 Overijssel heeft haar kieslijst voor Provinciale Staten opgesteld. De kandidaten zijn onder de leden van D66 Overijssel inmiddels bekend gemaakt. Het is nu aan de leden om via e-voting de definitieve lijst samen te stellen. Zij kunnen tussen 12 en 26 november digitaal stemmen.

De leden kunnen kiezen uit een diverse lijst van potentiële Statenleden uit heel Overijssel: ervaren kandidaten, ambitieuze jongelui en actievelingen uit het maatschappelijke veld. De lijst bestaat uit mensen die het adagium van de partij onderschrijven en dus willen gaan voor een groener, socialer en een innovatief Overijssel.

 

De top 16 bestaat uit:

Uit de Kop van Overijssel zijn verkiesbaar Kyra Selles (1995); Renilde Huizenga (1970); Pascal Jacobs (1969); Thom de Vries (1989);

Vanuit Twente zijn beschikbaar: Jaimi van Essen (1991); Janarthanan Sundaram (1981); Mehmet Balaman (1995); Max Christen (1994);

Vanuit Groot Salland zijn naast de lijsttrekker beschikbaar: Blanca de Louw (1998); Peter Schouten (1953); Mathijs Perton (1976); Fokke Hoogland (1963); Harold Rietman (1982); Arjen Schuiling (1968); Praxedis Bouwman (1968); Herman Klein Velderman (1966).

 

Regiovoorzitter Trix van der Linden: ‘Bij het samenstellen van de lijst is bewust gestreefd naar een goede verdeling tussen stad en platteland, man en vrouw, ervaring en een frisse blik. Bovendien is gezocht naar kandidaten die onze multiculturele samenleving afspiegelen’.

Naast de bovengenoemde kandidaten zijn er nog meer mensen die zich actief gaan inzetten voor D66 Overijssel. Lijsttrekker Wybren Bakker is verheugd met deze extra inzet vanuit de leden.

 

D66 Overijssel is overigens de enige partij in Overijssel die via e-voting alle leden de gelegenheid geeft invloed uit te oefenen op de definitieve lijstsamenstelling. Na de interne verkiezingen maakt D66 Overijssel de definitieve lijst bekend.