Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 februari 2018

Klachtenmeldpunt D66: volwaardige intercity Zwolle-Enschede

Gedwongen overstap Raalte leidt tot veel problemen.

Op het traject Zwolle-Enschede is er in de spits vaak geen ruimte voor reizigers. De spooroptimalisatie bij Zwolle is nog niet rond. Reizigers moeten daardoor in Raalte noodgedwongen overstappen op de stoptrein en daarin is vaak geen plek meer. Dat betekent dat mensen uit Raalte en Heino niet meekunnen. Met alle gevolgen van dien. D66 Overijssel en D66 Raalte willen dat er een volwaardige intercity komt op het spoortraject Zwolle-Enschede.

Gerrit van Hofwegen (Statenlid D66 Overijssel): ‘Door het vastlopen van de optimalisatie van het spoor tussen Zwolle en Enschede komt de verbetering van de hele lijn niet van de grond. Inzet van D66 is altijd geweest om het spoor een aantrekkelijk alternatief voor de weg te laten zijn. Door het uitblijven van een spitstrein tussen Zwolle en Enschede wordt daar niet aan voldaan.’

D66 Raalte heeft een meldpunt geopend waar reizigers klachten kunnen doorgeven. Peter Moorman (raadslid): ‘We hebben in korte tijd een twintigtal meldingen ontvangen, vooral uit Heino. We hopen dat de reizigers blijven melden zodat we de omvang van de problemen tussen Raalte en Zwolle goed in beeld krijgen. D66 zet zich in voor volwaardige intercity tussen Zwolle en Enschede zodat ook mensen uit Raalte en Heino op een prettige manier met de trein kunnen reizen.

De Democraten roepen dan ook Keolis en Gedeputeerde Staten op om niet tot de zomer te wachten met het inzetten van een volwaardige intercitydienst tussen Zwolle en Enschede, maar nu al te starten met optimalisatie van de hele lijn.