Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 12 november 2017

D66 Raalte heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 rond

Vanaf juli 2017 was al bekend dat Bert Terlouw lijsttrekker zou zijn voor D66 Raalte bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Inmiddels is nu ook de procedure voor de overige kandidaten achter de rug en hebben de leden van D66 de lijst goedgekeurd. Het proces is begeleid door de Lijst Advies Commissie D66 Salland.

Het concept verkiezingsprogramma is inmiddels ook klaar en zal binnenkort aan de leden van D66 in Raalte worden voorgelegd ter goedkeuring.

De lijst zal bestaan uit zeven personen. Peter Moorman, huidig gemeenteraadslid staat op plek twee en Mathijs Perton staat op drie. Mathijs is voor D66 Raalte al gemeenteraadslid geweest in de periode 2010-2014 en heeft dus ook de nodige ervaring in de raad .  Verder staan achtereenvolgend Hans van Holten, Hylk van Ekelenburg, Ton de Gee en Marianne Pont op de lijst.

“Ik ben trots dat ik als lijsttrekker deze lijst mag presenteren. Het is een krachtige, niet al te lange lijst met daarop mensen die zeer veel kwaliteiten hebben op de verschillende onderwerpen waar raadleden mee te maken hebben. Onze steunfractie is daarnaast ook zeer sterk. We hebben ook een aantal jongeren die daarin meedenken. De kwaliteit van die jongeren vind ik echt zeer hoog. Zo zijn twee jongedames (in de twintig) uit Raalte en Broekland, universitair geschoold, en specialisten op gebied van gemeentelijke financiën en overheidsorganisaties. Hun ingebrachte kennis en meedenken wordt door de fractie zeer gewaardeerd.  Helaas,  maar wel zeer begrijpelijk wilden beiden op dit moment nog niet op de lijst vanwege de opbouw van hun eigen carrières, maar ze blijven wel de D66 fractie in Raalte ondersteunen. Ik denk dat we ze in de toekomst wel op de lijst zien staan ”.

“We zien als D66 Raalte uit naar de verkiezingen en zijn er helemaal klaar voor”.